Veleposlaništvo RS Kairo /Novice /
02.03.2014  

Obvestilo o volitvah poslancev v Evropski parlament

Obveščamo vas, da je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor 12. februarja 2014 izdal Odlok o razpisu volitev poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament, ki bodo potekale v nedeljo, 25. maja 2014.

Glasovanje bo potekalo na voliščih v Republiki Sloveniji in na določenih diplomatskih predstavništvih in konzulatih Republike Slovenije v tujini. Mogoče je tudi glasovanje po pošti.

Podpora kandidatom za poslanca ali poslanko v Evropski parlament
Volivci lahko oddajo podporo kandidatom za poslance v Evropski parlament, ki se bodo zbirale do 25. aprila 2014.

Podporo kandidatu lahko dajo tudi volivci, ki se med potekom roka za zbiranje podpor stalno ali začasno nahajajo v tujini, če svojo podporo izrazijo tako, da njihov podpis na obrazcu o podpori listi kandidatov in kandidatk potrdi uradna oseba diplomatsko-konzularnega predstavništva RS v tujini. Volivec tako izpolnjen obrazec podpore pošlje kandidatu ali njegovemu predstavniku.

Glasovanje
Na spletni strani Državne volilne komisije so objavljeni obrazci za državljane RS, ki so začasno v tujini (zdomci) in bi želeli glasovati na veleposlaništvu z odprtim voliščem ali po pošti iz tujine.

Na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Kairu glasovanje ne bo organizirano, mogoče pa je glasovanje po pošti. Obrazec za glasovanje po pošti je na voljo na spletni strani: http://www.dvk-rs.si/files/files/Obr02_glasovanje_po_posti_zdomci.pdf

Zainteresirani volivci lahko do 30 dni pred izvedbo volitev izpolnjen obrazec posredujejo Državni volilni komisiji na naslov: Slovenska 54, SI 1000 Ljubljana, Slovenia; po faksu na številko: 00386 1 4331 269 ali elektronski naslov: gp.dvk(at)dvk-rs.si

Volivci s stalnim prebivališčem v tujini (izseljenci) bodo prejeli volilno karto in glasovnico po uradni dolžnosti na naslov stalnega prebivališča v tujini.

Več informacij je na voljo na spletni strani Državne volilne komisije: http://www.dvk-rs.si/index.php/si/arhiv-evropski-parlament/volitve-v-evropski-parlament-2014