Veleposlaništvo RS Kairo /Novice /
30.03.2012  

Projekt pomoči na področju motenj avtističnega spektra

Med 25. in 29. marcem je bil v Kairu izveden projekt pomoči na področju motenj avtističnega spektra. Projekt je zajemal izobraževanje in strokovne delavnice, ki jih je pripravil in izvedel slovenski Center za avtizem, v sodelovanju z Veleposlaništvom RS v Kairu, Generalnim sekretariatom za duševno zdravje Ministrstva za zdravje Egipta in egiptovskim Nacionalnim svetom za otroštvo in materinstvo.

Na zaključnem delu so prisotne nagovorili veleposlanik dr. Robert Kokalj, namestnik ministra za zdravje dr. Nasr El Sayed in generalni sekretar za duševno zdravje Ministrstva za zdravje dr. Aref Khuwailed. Zaključni dan je bil namenjen tako strokovnjakom, kot tudi vodilnim predstavnikom ministrstev odgovornih za delo z otroci z motnjami avtističnega spektra (Ministrstvo za zdravje, Ministrstvo za socialne zadeve, Ministrstvo za izobraževanje), odgovornim inštitucijam in zainteresirani javnosti (nevladne organizacije, ki delujejo na tem področju in starši otrok z avtizmom).

Delavnic se je udeležilo okoli 50 strokovnjakov, ob zaključku programa pa je bil sprejet načrt prihodnjega dela in oblikovan Nacionalni svet za motnje avtističnega spektra.