Veleposlaništvo RS Kairo /Novice /
24.12.2013  

Obisk bivšega predsednika Republike Slovenije dr. Danila Türka v Kuvajtu

Bivši predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk je bil 22. in 23. decembra na povabilo kuvajtskega Generalnega sekretariata za humanitarne in socialne dejavnosti (Awqaf) na obisku v Kuvajtu. Kot častni gost se je udeležil konference ob 20. letnici delovanja generalnega sekretariata in v imenu vseh vabljenih gostov nagovoril zbrane udeležence. V svojem govoru je posebej poudaril pomen dialoga med civilizacijami in mednarodnega sodelovanja na humanitarnem področju. V tem okviru je izpostavil prizadevanja za izgradnjo islamskega kulturnega in verskega centra v Ljubljani in aktivnosti za pomoč otrokom iz Gaze, žrtvam oboroženega konflikta.

Bivši predsednik republike dr. Danilo Türk se je srečal tudi z najvišjimi predstavniki Kuvajta. Sprejeli so ga Emir Kuvajta šejk Sabah Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah, kronski princ Kuvajta šejk Nawaf Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah, predsednik Vlade šejk Jaber Al-Mubarak Al-Ahmad Al-Sabah in predsednik trgovinske in industrijske zbornice Kuvajta Ali M. Thunaian Al-Ghanim.

V pogovorih je beseda tekla o pomenu dialoga med civilizacijami, o pomoči žrtvam oboroženih konfliktov, zlasti v Siriji in Palestini in o prispevkih h krepitvi dvostranskega sodelovanja med Slovenijo in Kuvajtom.