Veleposlaništvo RS Kairo /Novice /
23.09.2013  

Aktualno obvestilo glede varnosti potovanj v Egipt, 23. september 2013

Ministrstvo za zunanje zadeve RS slovenskim državljanom odsvetuje vsa potovanja v določene predele Egipta. Glede na zadnji razvoj dogodkov so to zlasti širši območji Kaira in Aleksandrije, mesta v delti Nila, mesta ob Sueškem prekopu (Suez, Ismailia, Port Said), območje severnega in osrednjega Sinaja ter obmejna področja z Libijo, Sudanom in Izraelom.

V turističnih središčih in letoviščih ob Rdečem morju (Šarm El Šeik, Dahab, Hurgada...), kjer tudi doslej ni prišlo do večjih protestnih zbiranj, so razmere stabilne, večje potovalne agencije  obnavljajo ciklične turistične aranžmaje v ta središča. Razmere na kairskem letališču omogočajo varen tranzit.

Slovenskim državljanom, ki se nahajajo v Egiptu ali se odločajo za pot v to državo, svetujemo previdnost, upoštevanje napotkov in usmeritev pristojnih lokalnih oblasti ter natančno seznanitev z razmerami v krajih, ki jih nameravajo obiskati.

Svetujemo, da vzamete s seboj fotokopijo identifikacijskega dokumenta (potnega lista) oziroma imate to kopijo dosegljivo na elektronskem naslovu.

Priporočamo, da pred potovanjem pridobite potovalno in zdravstveno zavarovanje. Preverite, ali obstajajo kakšne omejitve in ali vaša zavarovalna polica krije vse storitve, ki bi jih želeli uporabiti.

Pred potovanjem lahko izpolnite obrazec Podatki o potovanju v tujino in ga pošljete našemu veleposlaništvu. S tem olajšate izvajanje konzularne zaščite, če bi bila ta potrebna.