Veleposlaništvo RS Kairo /Novice /
21.08.2013  

Aktualno obvestilo glede varnosti potovanj v Egipt, 21. avgust 2013

Zaradi aktualnih dogajanj v egiptovski prestolnici in drugih večjih mestih te države slovenskim državljanom odsvetujemo vsa potovanja v Egipt.

Glede na zadnji razvoj dogodkov žarišča nemirov in nasilja predstavljajo zlasti mesti Kairo in Aleksandrija, mesta v delti Nila, mesta ob Sueškem prekopu (Suez, Ismailia, Port Said), mesta Zgornjega Egipta (Luksor in Asuan), območje severnega in osrednjega Sinaja ter na obmejna področja z Libijo, Sudanom in Izraelom.
 
V turističnih središčih in letoviščih ob Rdečem morju (Šarm El Šeik, Dahab, Hurgada in druga) sicer doslej ni prišlo do večjih protestnih zbiranj, vendar tega ni možno izključiti.

Letališče v Kairu po trenutno znanih podatkih ni vključeno v nemire in nasilna zbiranja, zato je tranzit preko njega zaenkrat varen.
 
Tistim slovenskim državljanom, ki se nahajajo v Egiptu, svetujemo izredno previdnost, upoštevanje napotkov in usmeritev pristojnih lokalnih oblasti ter vzdrževanje kontakta s slovenskim veleposlaništvom v Kairu.

Celotno aktualno varnostno obvestilo za Egipt je dostopno na spletni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS: www.mzz.gov.si/si/predstavnistva_po_svetu/afrika/egipt/