Veleposlaništvo RS Kairo /Novice /
16.08.2013  

Aktualno obvestilo glede varnosti potovanj v Egipt, 16. avgust 2013

Zaradi aktualnih dogajanj v egiptovski prestolnici in drugih večjih mestih te države slovenskim državljanom odsvetujemo vsa nenujna potovanja v Egipt.

Vsa potovanja odsvetujemo v mesta Kairo (izjema je tranzit prek kairskega letališča), Aleksandrijo, mesta v delti Nila, mesta ob Sueškem prekopu (Suez, Ismailia, Port Said), mesta Zgornjega Egipta (Luksor in Asuan), območje severnega in osrednjega Sinaja ter na obmejna področja z Libijo, Sudanom in Izraelom.

Turistična središča in letovišča ob Rdečem morju (Šarm El Šeik, Dahab, Hurgada in druga) ostajajo relativno varna, zato popotnikom, ki se tam že nahajajo, svetujemo previdnost, spremljanje virov informacij ter upoštevanje navodil lokalnih organov, hotelov in organizatorjev potovanj. Priporočamo izogibanje demonstracijam in večjim zborovanjem.

Popotniki lahko pred potovanjem prostovoljno izpolnite obrazec Podatki o potovanju v tujino in ga pošljete na Konzularni sektor MZZ. S tem olajšate izvajanje morebitne konzularne zaščite. Obrazec je dostopen na povezavi: http://www.mzz.gov.si/si/konzularne_informacije/informacije_za_popotnike/prostovoljno_obvescanje_o_potovanju_v_tujino/

Celotno aktualno varnostno obvestilo za Egipt je dostopno na spletni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS: www.mzz.gov.si/si/predstavnistva_po_svetu/afrika/egipt/