Veleposlaništvo RS Kairo /Novice /
03.07.2013  

Obvestilo glede varnosti potovanj v Egipt

Zaradi aktualnih dogajanj v egiptovski prestolnici in drugih večjih mestih te države slovenskim državljanom odsvetujemo vsa ne-nujna potovanja v Kairo, Aleksandrijo, mesta v delti Nila, mesta ob Sueškem prekopu (Suez, Ismailia, Port Said), mesta Zgornjega Egipta (Luksor in Asuan), območje severnega in osrednjega Sinaja ter na obmejna področja z Libijo, Sudanom in Izraelom.

 

Turistična središča in letovišča ob Rdečem morju (Hurgada, Šarm El Šeik, Dahab in druga) še naprej ostajajo varna in za ta področja ni posebnih varnostnih opozoril.

 

Svetujemo izogibanje demonstracijam in večjim zborovanjem. Svetujemo tudi redno spremljanje televizijskih in radijskih novic, obvestil oblasti, informacij, ki jih dajejo hoteli in turistične agencije.

 

Popotniki lahko pred potovanjem prostovoljno izpolnite obrazec Podatki o potovanju v tujino in ga pošljete na Konzularni sektor Ministrstva za zunanje zadeve RS. S tem olajšate izvajanje morebitne konzularne zaščite.

Celotno aktualno varnostno obvestilo za Egipt je dostopno na spletni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS: www.mzz.gov.si/si/predstavnistva_po_svetu/afrika/egipt/