Veleposlaništvo RS Kairo /Novice /
04.12.2012  

Predstavitev slovenskih naravnih zdravilišč in zdravstvenega turizma v Kairu

V organizaciji Veleposlaništva RS v Kairu in Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč ter ob podpori Slovenske turistične organizacije in Zavoda Celeia je 3. decembra v Kairu potekala predstavitev slovenskih naravnih zdravilišč in zdravstvenega turizma, ki so ji sledila poslovna srečanja predstavnikov slovenskih zdravilišč s predstavniki egiptovskega turističnega gospodarstva.

Dogodek sta z uvodnima nagovorom odprla predsednik Konfederacije egiptovsko-evropskih poslovnih združenj dr. Nader Riad in veleposlanik dr. Kokalj. Kot osrednja govornika sta nastopila veleposlanik Nehad Abdellatif, vodja Nacionalnega upravnega odbora za EU-egiptovski Pridružitveni sporazum in Akcijski načrt ter svetovalec ministra za turizem Amr Al Ezaby.

V delegaciji slovenskih zdravilišč v Egiptu so sodelovali predsednik Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč, predsednica Slovenske turistične organizacije, predsednica Zavoda Celeia in predstavniki slovenskih zdravilišč - Terme Dobrna, Zdravstveni center Rogaška, Terme Olimia, Rimske Terme, Thermana Laško, Terme Zreče ter Sava hoteli in toplice.

Predstavitve se je udeležilo okoli 80 povabljenih gostov iz tukajšnjega turističnega sektorja ter visoki predstavniki egiptovskih ministrstev.