Veleposlaništvo RS Kairo /Novice /
11.11.2012  

Projekt rehabilitacije mladostnikov ranjenih v dogodkih egiptovske revolucije

Na pobudo Arabske lige in Ministrstva za zdravstvo Arabske Republike Egipt bo Vlada Republike Slovenije v javno-zasebnem partnerstvu s slovenskimi in egiptovskimi podjetji, izvedla projekt rehabilitacije mladostnikov, ranjenih v dogodkih egiptovske revolucije in ob nogometni tekmi v Port Saidu.

Rehabilitacija egiptovskih mladostnikov in izobraževanja egiptovskih strokovnjakov za področje rehabilitacije v trajanju dveh tednov bo potekala v organizaciji ITF Ustanove za krepitev človekove varnosti na Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu Soča med 10. in 24. novembrom letos.

Z implementacijo projekta Republika Slovenija izkazuje podporo in solidarnost z egiptovskim narodom v času demokratične tranzicije.

Za prevoz mladostnikov v Slovenijo in nazaj v Egipt skrbita slovenski nacionalni letalski prevoznik Adria ter turistična agencija Palma. Projekt se izvaja tudi ob podpori Arabske lige in slovenskih podjetij Korona, Albin Promotions, Eled, Fersped, Lek, Litostroj Power, Publikum, Unior kovaška industrija; egiptovskih podjetij Elsewedy Electric/Iskraemeco, Blue Sky Travel in El Tayeb ter francoskega podjetja Revoz Novo mesto.